HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Road to hell

2009.09.07. 14:34 bagoj ur

Ez az út tényleg a pokolba vezet, bár kétségtelenül jóindulattal van kikövezve. Felfedeztem egy új alkalmazást, amely a Mound Data Manager névre hallgat. Van csodálatos felülete, ikonokkal. Annyit tud, hogy ha az alkalmazásunk támogatott (!), akkor képes az alkalmazás adataiból "snapshotot", azaz a pillanatnyi állapotot elmenteni. Mindezt tar segítségével.

Átfogalmazva: sikerült egy grafikus, csicsa alkalmazást fejleszteni (nyilván Pythonban, de még arra sem fárasztottam magam hogy utánanézzek) arra, hogy tar czvf valami_2009_09_07.tgz <könyvtár>, és persze vissza is tud állítani, tehát ugyanez x-szel is. És ezt nem tudja megcsinálni, csak támogatott alkalmazások esetén! Muhaha!

Nyilván a továbbfejlesztési lehetőségek között ott lesz a DVD-re írás is!

Azt hiszem, tényleg jobb volt amíg a Linux megválogatta a barátait. :-( Mound, mire jó ez?

5 komment

Címkék: parasztvakítás alkalmazások tömörítő vps

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr381365900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltanh721 2009.09.07. 23:27:31

Ahem. Már csak egy kérdés. Minek kellett erre blogbejegyzés? Ez még azt a teafilter ázási programot se üti meg ami a kde-ben van...

bagoj ur 2009.09.08. 12:44:49

@zoltanh721: a bejegyzés lényege éppen az (lásd cím), hogy értelmetlen programok tömkelege fog nemsokára körbevenni bennünket. Tehát nem elsősorban a program bemutatása lenne itt a lényeg... :-)

Crystal · http://crystal.progtut.net 2009.09.10. 18:40:22

ha nem akarod ne használd (én se fogom), kezdőknek jól jön az ilyesmi

zoltanh721 2009.09.10. 23:46:14

@Crystal: Hát nem is tudom. Ez olyan dilemma, ami jónehány kérdést vet fel. Ha a nép éhes a pék kenyeret süssön nekik, vagy tanitsa meg őket kenyeret sütni? Vagy másképp: Megtanítsam a kezdőket tar parancsot, File-rollert, Xarchivert használni és helyesen rendet tartani a gépen, vagy windowsos ide "kattincsá oszt jóvan", és elvakítani grafikus felülettel? Fura...

bagoj ur 2009.09.14. 14:37:53

@Crystal: Szerintem ez a sok jóindulatú fejlesztő mind-mind elfelejtette, hogy a unix NEM windows. Nem kell ide a sok csicsa. Nem elég a Nautilusban a jobb gomb, és mappa tömörítése? Azt meg mindenki jegyezze meg, hogy melyik könyvtárak mentésére van szükség. Ha meg elfelejti, akkor mentse az egész home könyvtárat és kész. De erre dedikált szoftvert készíteni, az több mint pazarlás.
süti beállítások módosítása