HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Hajrá, megszorítások!

2008.03.31. 09:02 bagoj ur

A tisztaszoftver.hu (haha!) oldalon megjelent írás szerint a Microsoft Magyarország Kft. és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2011-ig meghosszabbította a Microsoft Campus és Iskolai program licenszszerződését, mintegy 25 milliárd Ft értékben. Ebből részesülnek a diákok és tanárok, de természetesen nem ők állják ennek költségeit, hanem minden munkavállaló és (nem adócsaló) vállalkozás. Ezek után az oktatásban részt vevők hülyék lesznek nem Microsoft-termékeket használni, hiszen "ami pénzbe kerül és ingyen megkapom, az nyilván zsigerből jobb, mint ami ingyen van, mert ingyen van". Ebből következően ezek továbbra sem fogják megtudni, hogy vannak nagyszerű, Campus szerződés nélkül is ingyenes szoftverek. Tehát sikerült egy újabb pofont adni a nyílt szoftvernek, miközben Európa sok országában éppen az a trend, hogy spóroljunk a szoftveren, próbáljuk meg lecserélni a MS-szoftvereket, vagy legalábbis foglalkozzunk a kérdéssel.

Gratulálok, Microsoft! Szép munka volt.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország utálja a szabad szoftvereket hungary hates opensource,

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr88612275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása