HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Youtube, a minőségromboló

2008.07.09. 23:01 bagoj ur

Van egy barátom, aki nagyon vágja a videós szakmát; komoly stúdiófelszerelésük van, nagy cégeknek forgatnak stb. és többek között internetes közvetítéseket is vállalnak. Vele beszélgettem, és mivel említette, hogy mostanában szinte kizárólag HD-re forgatnak és sokszáz giga egy film, illetve az élő közvetítésnél is egyre nagyobb az igény a rendes (esetleg HD, de az csak igen limitált nézőszámnak, mert arra Salamon király sávszélessége sem elég) minőségre. Kérdezem, hogy szerinte mi a legjobb formátum? Azt mondja, hogy az flv. Itt torzult el az arcom egy kissé, kérdeztem, hogy komolyan gondolja-e? Mire mondta, hogy teljesen komolyan, már a legutolsó Flash szerverrel dolgoznak és olyanokat tud, hogy kettéáll a hajam: interaktív videók (ez már megjelent a youtube-on is), váltás az adások között egy streamen belül stb. és igen, simán lehet HD minőségben tolni az anyagot és ennek a legkisebb a sávszélessége. Kérdezem, hogy de hát az flv az egy fos minőség, hát nézze meg a youtube, metacafé, videa, mittudomén... mindenki nézi a 160x120-as bélyeg nagyságú videókat; sokszor pár órás filmek is fent vannak. Erre mondta, hogy igen, a youtube miatt elterjedt az a nézet, hogy az flv csak ilyen silány minőségre képes, pedig pont az tudja a legjobb minőséget legkisebb méretben, csak ezek a videómegosztó oldalak tönkretették a videózás élményét.

"Broadcast yourself" - lehet benne valami. Bár most már lehet jobb minőségben megnézni pár filmet, nálam is lejáratta magát a flash video - nem tudom, ki hogy van ezzel.

3 komment

Címkék: flash video, sztori,

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr13612299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megmondom a frankót 2008.07.11. 08:23:03

Nemtom, én nem gondoltam még így bele, de szerintem nem így van. Egy dolog, hogy bármit megtalálsz a jutubon fos minőségben, és másik dolog meg a BlueRay és HD-minőség előretörése. Szóval az embereknek fontos a minőség, de az is, hogy bármit megtaláljanak a neten.

evenorbi · http://linuxman.freeblog.hu 2008.07.11. 15:45:08

Egyetértek az előttem szólóval, a minőséget néha megelőzi az elérhetőség. Ezért van nagy jövője a netes TV-nek is. Nem kell betábláznia az embernek magát, megnézi akkor a műsort, amikor van rá ideje, és nem kell hozzá felvevő, sem tv, elég csak számítógép hozzá (vagy akár kisebb szerkezetek).

Alma 2008.07.13. 20:09:10

Én még sosem láttam avi-minőségű flash videót, ez az egész arra emlékeztet amikor 15 éve bélyeg nagyságban lestük a pronót... :-))) Az akkor jó volt, de most például ha buli van és valami szám nincs meg és van net, akkor alap, hogy irány a youtube és máris be tudjuk rakni a zenét. Szóval ott minden megvan. És most ez jó.
süti beállítások módosítása