HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Beadtam a derekam (Ubuntu 8.04)

2008.07.20. 09:02 bagoj ur

 

Felraktam, mert már bosszantott, hogy a Gutsyban két nem ext3fs fájlrendszer közötti másolásnál (dvd-ről fat32-re, például) valami bug miatt egy idő után jöttek a "Too many open files" hibaüzenetek; és onnantól a Gnome csak akkor működött perfektül, ha kiléptem és visszaléptem. Persze mondjuk Midnight Commanderrel eközben tökéletesen ment a másolás, szóval valahol a gnome-vfs körül lehetett a probléma, de nem éreztem a hajlandóságot a nyomozgatásra, és minél inkább nem javították ki, annál inkább nem, gondolván hogy ez akkor valami tényleg nagy disznóság lehet, amivel nem akarnak foglalkozni, lévén úgyis lecserélődik az új gvfs-re.

Ami még bosszantó, hogy (állítólag az intel hangvezérlő miatt) 3-4 flash video megtekintése után a Firefox2 nem csinált semmit, lefagyott, újra kellett indítani. A tabok persze megvoltak elmentve és helyreállította, de nehogymá. Végül ebből lett elegem. Szóval upgrade, méghozzá életemben először a grafikus felületen. :) Le is ment hiba nélkül.

Amit egyből észrevettem: A FF3 nem gyorsabb, ugyanúgy lefagy pár video után, mint az FF2, de azért tetszik. A bootolás nem lett lassabb és már ez is óriási fegyvertény (valszeg elértük a minden bootolások létező leglassabbikát, heh). Cserébe a totem bármilyen video lejátszásakor lefagyasztja a gépet, de csontra. El is hullott gyorsan, úgyis utáltam mint a karalábét. Helyette most épp VLC van fent, meg mplayer is; de az mplayer a már említett flash videókat csak kép-hang csúszással tudja lejátszani, a VLC meg jól.

Hát ennyit az első tapasztalatokról. Tudom, már az Intrepid Imp is alpha2 állapotban van, de én nem is hajhászom a mindenből legújabbat. Ez amúgy is LTS...

 

3 komment

Címkék: linux flash ubuntu 8.04 firefox3 midnight commander fájlrendszerek

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr22612305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MiZY 2008.07.20. 20:37:16

2-3 hete hasznalom a 64 bites verziot, es 1-2 aprosagot leszamitva jol megy.
FF ala flashplayert nem volt egyszeru felrakni - lehet csak az en hozza nem ertesem volt az oka. Bar ha jol tudom az Adobe meg mindig nem adott ki 64bites flashplayert.
Meg talan az a gaz, hogy neha MPlayer hihetetlen lassan nyitja meg a videokat, maskor meg azonnal. Es ahogy eszrevettem nem fugg a file meretetol, es a particio tipusatol.
Tovabba meg mindig hianyolom az MPlayerbol a DVDk menujenek kezeleset, de ezt nem is az Ubuntu fejlesztoi fogjak megoldani. :)
De mindezeket leszamitva jo es hasznalhato.

bagoj.ur 2008.07.21. 22:56:32

Eszembe jutott még egy: maximumra nyitott terminálablaknál a második tab nyitásakor csak akkor történt valami, ha az egérrel rákattintottam a menüsávra. Szerencsére ezt sikerült fixálni a fiúknak-lányoknak... meg egész kulturált lett a gnome-system-monitor is.

Az mplayer kezeli a DVD menüket legjobb tudomásom szerint. Próbálj meg egy legújabbat lefordítani. A lassúságot én nem tapasztaltam. A flashplayer meg tudjuk, hogy úgy szar, ahogy van, de jelenleg nem tudunk ellene tenni semmit - minden elismerésem a gnash fejlesztőinek, de nem tudom mikor lesz abból 1.0-s verzió.

MiZY 2008.07.22. 09:48:24

talaltam egy libdvdnav4 es libdvdnav-dev csomagot, felraktam, es mplayert dvdnav:// -val inditva bejott a menu meg minden reklam ami a film elott van. nagyon nem kinlodtam vele, mert jottem melozni. majd delutan megnezem mit ad, ha forditok egyet forrasbol. annyira mondjuk nem hianyzik a menu, csak csodalkoztam, hogy eddig csak az Ogle "kivaltsaga" volt a menu kezelese.
süti beállítások módosítása