HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Mi várható az Értelmes Hiúzban?

2009.11.18. 20:00 bagoj ur

Gondoltam, megnézem mit lehet tudni a Hiúzról (Lynx Lynx). Egyelőre nem túl sokat, csak annyit, hogy LTS lesz, emiatt nem is a Debian unstable, hanem a testing ágat vették alapul (kicsit szkeptikus vagyok, hogy éppen ettől lesz-e valami stabilabb).

Lesz új artwork, egyelőre csak egy Kioo nevű (szuahéli nyelven üveget jelent - remélem ez nem azt jelenti, hogy az Ubi is Glass üvegfelületet kap majd!) gtk téma árválkodik a jelöltek között.

Rosszat sejtve, és rossz érzésekkel olvastam, hogy "a kezdetektől közösségi lesz" - a dbus-on keresztül bármely alkalmazás tud majd twitterelni vagy blogolni. Nem tudom elképzelni, hogy is élhettem eddig ilyen hiánypótló megoldások nélkül, így legalább le tudja blogolni az Evolution, hogy "már megint összeomlottam", így a Windózos haverok dőlhetnek a röhögéstől. Vagyis valószínűleg nem értem az egész koncepciót. Már megint ódivatú, ősöreg barlanglakó vagyok, de én most már tényleg annyira örülnék, ha az Ubuntu szerver teljes jogú Windows 2003 domain taggá tudna válni, esetleg ha nem omlana össze az 1998-ban gyártott Sanitarium c. játékom az első pálya után.

Egyelőre ennyit tudok súgni a tudomány világából, folytatása következik.

3 komment

Címkék: linux ubuntu 10.04

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr801534539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltanh721 2009.12.27. 01:45:58

Pedig az ubuntus devel blogban pontosan az szerepel, hogy üveges csicsa kinézet lesz. S pontosan azért válaszotta ezt a nevet is hozzá. Kicsit furcsán néztem az " összes prog tud twitterezni v blogolni" részre, hogy annak mi értelme van.... Egyre furcsábban nézek az Ubuntura. Soha nem mondtam még rájuk - mivel úttörők abban hogy az átlag felhasználókhoz közel vigyék a linuxos világot - de hogyha a hülyeség is jön vele.... abból sok jó nem lesz. Sokáig Ubit ajánlottam, de ha használhatóság rovására megy...

bagoj ur 2010.01.13. 12:37:44

Közben utánaolvastam, hogy mik a pontos elképzelések a "közösségi" működésre olyasmik, hogy az egyes felhasználók tudják követni egymást, hogy ki mit csinál, meg tudnak egymásnak alkalmazásokat ajánlgatni, egymással játszani... szóval tiszta ArcKönyv. :-/
süti beállítások módosítása