HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Új év, új Gimp - nagy meglepetés!

2010.01.03. 22:11 bagoj ur

 Kémeim jelentették / olvastam valahol, hogy már elérhető az SVN-ből a GIMP (a méltán híres képmanipuláló szoftver) 2.7-es változatának előzetese, amely nem kisebb újítást hoz Linuxon, mint a .... tatatatááááá! .... EGY ABLAKOS KEZELŐFELÜLET!

Gimp 2.7

Nem hittétek volna, igaz? Már én is elveszítettem a reményt, hogy valaha is megtörik a jég és a "túl bonyolult lenne megcsinálni"-tól eljutnak a "felhasználókért mindent" állapotig. Hát most itt van, kérem szépen, ahogyan Palik László mondaná!

Ubuntus pajtik a PPA-ról tölthetik le, akár bináris formátumban, a többieknek valószínűleg le kell fordítaniuk. Ne felejtsétek a Window menüben átállítani, mivel alapértelmezetten még mindig három/több ablakos.

5 komment

Címkék: linux ubuntu alkalmazások gimp

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr831643467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

h4x00r 2010.01.08. 15:47:11

valaki más is tapasztalta azt, hogy elfelejti az ablakok helyzetét? vagy ennek így kell lennie?

bállítottam az egyablakos kezelő felületet és a következő program indításnál nem volt semmilyen eszköztáram oldalt. csak maga az a rész jelent, meg ahol a kés fog.
ha kikapcsoltam az egy ablakos elrendezést és újra bekapcsoltam, akkor az alapvető eszközök megjelentek bal oldalt egy oszlopban....

bagoj ur 2010.01.11. 20:53:48

@h4x00r: Sajnos igaz, pillanatnyilag van egy ilyen hiba a buildekben, nálam is ugyanez van. Jobbat nem tehetünk, mint várunk...

atomgape 2010.01.12. 10:15:59

Hehe, ez _tényleg_ nagy meglepetés volt... :-)

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2010.02.10. 00:42:53

EGY ABLAKOS KEZELŐFELÜLET!

Végre ! Már ideje volt, össze vissza kelett minden rakosgatni. Különben eléggé meg vagyok Gimp-el elégedve.

Üdv. istvan
Pixmac Manager

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2010.02.22. 15:21:14

@Lőrincz István: hehe
ugy csinaltam, hogy a toolok meg minden egyeb mas masik ablakban futott, mint a szerkeszteni vagyott kep es nem zavartak egymast, ha valami kellett akkor gyorsbillenytu vagy ctrl+alt ->
süti beállítások módosítása