HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Évértékelő beszéd :)

2010.02.08. 14:33 bagoj ur

Két éve nem gondoltam volna, hogy egyrészt ez ilyen sok idő, másrészt kitart a lelkesedésem ez alatt az idő alatt. Mindenesetre a blog február 6-án ünnepelte a második születésnapját.

Az elmúlt évben kicsit kevesebb post született, mint egy évvel korábban, ennek két oka van: az egyik, hogy jó hosszú ideig nem is volt Linuxom, márpedig az írásoknak nagyjából ez az egyetlen közös vonása. Vas hiányában új disztribúciókat sem tudtam kipróbálni. A másik dolog, hogy mivel ez nem egy tematikus blog (mint pl. a japancsaj :-), mindig újra és újra ki kell találnom, hogy mivel foglalkozzak, ha éppen nekem nincs semmilyen nyűgöm. Egyszerűbb, de sokkal unalmasabb is minden nap ugyanazzal foglalkozni (pl. szexi japán csajokra vadászni), bár kétségtelen hogy több embert vonz.

Amikor elkezdtem két éve, összesen két elhatározásom volt: csak olyannal foglalkozom, amiről úgy gondolom, másokat is érdekelhet vagy egy már jól ismert dolgot tudok más szemszögből bemutatni; illetve hogy olyan gyakran írok, hogy elérjem hosszú távon a napi 400 látogatót. Mint kiderült, ez az utóbbi igen ambíciózus vállalkozás. Jöjjenek a számok:

  • Postok száma: 57 (egy évvel korábban: 88)
  • Kommentek száma:186 (köszönöm-köszönöm! - Ez ugyan szintén elmarad az előző éves 260-tól, de közben a blog.hu regisztrációhoz kötötte a kommentelést, így ez érthető is)
  • Legjobb nap: idén volt egy 262-es csúcsom, míg egy évvel korábban 170 volt a csúcs. A két év alatt 50990-szer voltatok rám kíváncsiak.

Köszönöm szépen azoknak, akik néznek. A blogírás hajtóereje az oldalletöltések és kommentek száma, ebből lehet lemérni hogy érdemes-e csinálni tovább, vagy teljesen hamvába holt a dolog. Én nekivágok a harmadik évnek is, és meglátjuk, mi lesz.

Ezúttal pedig egy Inkscape-es tűzijátékot kaptok... :)

2 komment

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr141739282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2010.02.10. 00:50:11

Kedves Bagoj úr :-)

Csináld tovább ! én épp máma találtam a blogodra. nem csinálnád, nem találtalak volna meg soha. De megtaláltalak és ezért tudom hogy te kiismered magad Linuxon.

Üdv. Istvan
Pixmac Hungary
süti beállítások módosítása