HTML

Bagoj úr blogja

Kíváncsi Bagoj befigyel a Linux belsejébe, illetve különféle Linux terjesztéseket próbál ki. Ha jó napja van, scriptet ír Neked.

Friss topikok

Lucid Lynx hírek

2010.01.08. 11:04 bagoj ur

A múltkori post óta megjelent az Ubuntu Linux készülő, 10.04-es, hosszan támogatott kiadásának második alpha változata. Természetesen nem ajánlatos telepíteni vagy frissíteni rá, hiszen rengeteg hiba, változás, félkész dolog van benne; ámde aki nem fél a hibabejelentések megtételétől és kíváncsi, merrefelé halad az Ubuntu, már most kipróbálhatja. Az első csoport számára itt vannak az új hírek:

A Gimp-et tényleg eltávolították, nem szórakoztak. Helyette az F-Spot használandó majd, illetőleg ha valakinek ez nem tetszik, visszarakhatja a Gimpet. Nos, tény hogy a Gimp indulása a 2.6.4 óta nálam baromira lelassult, ha csak fotókon kellene apróságokat javítani (tehát ha nem valami komolyabb retusálásról van szó) akkor én utálnám mindig elindítgatni. A Canonical arra jutott, hogy túl nagyágyú ez ide, jó lesz helyette más. Az én egyéni tragédiám, hogy az F-Spotot utálom... :-( Tehát lesz EOG és F-Spot, utóbbit sikerült felokosítani már annyira, hogy a szerkesztéshez ne kelljen egy képet a library-be importálni.

Gondolom, mivel a Windows-ban is van egy egyszerű videoszerkesztő, az Ubuntu sem maradhat le: Bekerül a PiTiVi. Nem próbáltam még, de megtesztelem majd, mit tud.

A Lynx a Plymouth boot screent fogja használni betöltéskor is, kikapcsoláskor is. Sajnos még mindig nem arra koncentrálnak, hogy annyira felgyorsítsák a rendszert, hogy ne is legyen szükség bootsplash-re, inkább az utóbbit csinosítják.

Egy picit elkezdték csinosítgatni a Nautilust is, pár menü helyet változtatott - ezzel nyilván a kezelhetőség javítása a cél.

Paparazzi Bagoj ;-)

Update: Közben utánaolvastam, hogy mik a pontos elképzelések a "közösségi" működésre olyasmik, hogy az egyes felhasználók tudják követni egymást, hogy ki mit csinál, meg tudnak egymásnak alkalmazásokat ajánlgatni, egymással játszani... szóval tiszta ArcKönyv. :-/

Szólj hozzá!

Címkék: linux hírek újdonságok ubuntu 10.04

A bejegyzés trackback címe:

https://bagojur.blog.hu/api/trackback/id/tr341656371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása